Categories
Linux Mastering Development Ubuntu

No audio on Ubuntu 16.04LTS, only recognize HDMI Card

My installation of Ubuntu does NOT recognize my headphone jack or my internal speakers, only HDMI port. What can I do to solve it? Ubuntu 16.04 LTS Bluetooth speakers and usb headset works great, but internal speakers and headphone jack does NOT. Here is my lspci 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v6/7th Gen […]

Categories
Linux Mastering Development Ubuntu

No sound on Ubuntu 18.04. Dummy output

I just installed Ubuntu 18.04 and it appears that the sound drivers I have do not work properly (I think). So when I open the sound settings window, I can see only “Dummy output” for output devices. My internal microphone isn’t recognized as well (no input devices). I’m using Lenovo ThinkBook 13s Here are some […]

Categories
Development Linux Ubuntu

Ubuntu 18.04 LTS with Intel UHD 620 issues

I’m struggling on this for 3 days now and I did not find any solution. I’m trying to install Ubuntu 18.04 LTS on an industrial PC with an Intel I7 Kaby Lake and UHD 620. I did not find a solution on this so I need to ask this forum. Installed the system with nomodeset. […]

Categories
Development Linux Ubuntu

aplay can’t see sound card on HP pavilion laptop

On ubuntu 19.04 after an update sound stopped. I’ve tried modprobe remedies redoing the downgrading/upgrading the OS back to 18.04. Everything comes up dummy output in the sound settings. Aplay reports: aplay: device_list:270: no soundcards found… lspci says: 00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21) (prog-if 80) Subsystem: Hewlett-Packard Company Sunrise […]

Categories
Development Linux Ubuntu

My X server is broken

I’m on Ubuntu 18.04 and I’m using i3wm. I tried installing regolith-desktop: $ sudo add-apt-repository ppa:kgilmer/regolith-stable $ sudo apt install regolith-desktop I then rebooted and ran startx and I saw the following: xf86EnableIOPorts: failed to set IOPL for I/O (Operation not permitted) pkexec version 0.105 xinit: connection to X server lost waiting for X server […]