Categories
User Help

Why are my packets going out the wrong interface according to the linux routing table?

I have an Ubuntu Bionic machine with a wifi link; and I have set up a wireguard tunnel on it: # ifconfig lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536 inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host> loop txqueuelen 1000 (Local Loopback) RX packets 5502 bytes 545376 (545.3 KB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 […]

Categories
User Help

Using Alfa AWUS036NH on a Raspberry pi 4 running kali linux

I’m having an issue with my raspberry detecting the Alfa antenna I got. I’m trying to configure and get up running the Alfa AWUS036NH on my Kali linux system (Image here. Kali Linux RaspberryPi 2 (v1.2), 3, 4 and 400 (64-Bit)), which is installed on the Raspberry pi 4 model B. When plugging the Alfa […]

Categories
User Help

macOS: Ping no response but ping6 working

I have a MacBook Pro 2015 running on macOS BigSur 11.1. The device is connected via wireless-lan to my router. The network is working with ipv4 and ipv6. The MacBook gets an ipv4 and an ipv6 address. But I can ping the MacBook only with its ipv6 address (ping6), with ping (ipv4) I got no […]

Categories
User Help

Using Alfa AWUS036NH on a Raspberry pi 4 running kali linux

I’m having an issue with my raspberry detecting the Alfa antenna I got. I’m trying to configure and get up running the Alfa AWUS036NH on my Kali linux system (Image here. Kali Linux RaspberryPi 2 (v1.2), 3, 4 and 400 (64-Bit)), which is installed on the Raspberry pi 4 model B. When plugging the Alfa […]

Categories
User Help

Using Alfa AWUS036NH on a Raspberry pi 4 running kali linux

I’m having an issue with my raspberry detecting the Alfa antenna I got. I’m trying to configure and get up running the Alfa AWUS036NH on my Kali linux system (Image here. Kali Linux RaspberryPi 2 (v1.2), 3, 4 and 400 (64-Bit)), which is installed on the Raspberry pi 4 model B. When plugging the Alfa […]

Categories
Linux Mastering Development

Connection problems after Docker install

I have installed Docker normally and everything worked fine but after a reboot, I lost my network (PCIe Wireless Adapter, Wired Connection, and even USB Tethering). I found a lot of similar content, but none works for me. I even removed Docker completely but still with the problem. I don’t know now if Docker was […]

Categories
Mastering Development System & Network

OpenVPN server assigns same IP address (10.8.0.6) to all connected clients

I followed How To Set Up and Configure an OpenVPN Server on Ubuntu 20.04 to setup OpenVPN server. I noticed, when any clients connects to OpenVPN Server, each of them is getting same IP address: 10.8.0.6. In /etc/openvpn/server/server.conf, I have these settings so that it can assigns IP addresses in 10.8.0.X. # Configure server mode […]

Categories
Mastering Development System & Network

OpenVPN server assigns same IP address (10.8.0.6) to all connected clients

I followed How To Set Up and Configure an OpenVPN Server on Ubuntu 20.04 to setup OpenVPN server. I noticed, when any clients connects to OpenVPN Server, each of them is getting same IP address: 10.8.0.6. In /etc/openvpn/server/server.conf, I have these settings so that it can assigns IP addresses in 10.8.0.X. # Configure server mode […]

Categories
Mastering Development System & Network

OpenVPN server assigns same IP address (10.8.0.6) to all connected clients

I followed How To Set Up and Configure an OpenVPN Server on Ubuntu 20.04 to setup OpenVPN server. I noticed, when any clients connects to OpenVPN Server, each of them is getting same IP address: 10.8.0.6. In /etc/openvpn/server/server.conf, I have these settings so that it can assigns IP addresses in 10.8.0.X. # Configure server mode […]

Categories
Linux Mastering Development

“Cable unplugged”, network issues on Linux Mint dual boot

I have recently bought a new router (D-Link EXO DIR-878 AC1900) and I am now experiencing weird network issues on my dual boot machine (Win 10 / Mint 20). On Windows and all other connected devices everything works just fine without any issues, but when booting Linux I usually cannot connect to internet at all. […]